Letecký klub Nad krajem André

Dětský den a Den techniky 18. května 2019

23.05.2019 20:53

V sobotu 18. května 2019 náš letecký klub opět pořádal na svém letišti ve Velkých Pavlovicích Dětský den, který byl poprvé spojen i se Dnem techniky. Na programu byly vyhlídkové lety s letounem Cessna C172, reg. značky  OK-DKL, který byl pozván ze Dvora Králové nad Labem (jako každoročně). Letoun byl vytížen od pátečního odpoledne, celou sobotu a rovněž i v neděli dopoledne. Celkem nalétal 16 hodin, což je, podle vyjádření pilota Cessny, jejich rekord. Nikdy tolik vyhlídkových hodin za tak krátké období nenalétali.
 

Přilétl i legendární Z37 Čmelák, i moderní akrobatický dvouplošník EAGLE a ultralehké letadlo SCOUT. Všechna 3 letadla byla z letiště Luhačovice. Přiletěla ještě ultralehká LAMBADA z Hořic, ultralehká SIERRA z Kramolína (u Třeboně) a ZENAIR z letiště Jehnědí u Ústí nad Orlicí. Celkem s našimi letouny mohli návštěvníci obdivovat 10 strojů.
 

K vidění byly i modely letadel členů modelářského klubu Rakvice. Některé modely se předvedly i za letu, ačkoli vál celkem silný vítr. Bylo vidět, že modeláři umí své modely ovládat i v takových podmínkách.
 

Vystavena byla i zemědělská technika, nákladní auta, hasičská a vojenská technika. Byla předvedena i motorová vozidla 70. a 80. let minulého století. Děti měly k dispozici i skákací "kombajn", který se těšil velké oblibě.
 

Doprovodným programem byla prezentace podniku Řízení letového provozu ČR s.p. s projekcí a prospekty o práci řídícího letového provozu. Návštěvníci byli překvapeni náročností práce řídícího a složitostí, byť logikou celkové organizace letového provozu.
 

Počasí vyjímečně přálo celý den. Odhadem akci navštívilo kolem 400 návštěvníků.
 

Poděkování patří organizátorům akce a rovněž Městu Velké Pavlovice, podniku Řízení letového provozu ČR s.p., hasičům Velké Pavlovice, firmě AGROTEC Hustopeče, firmě HANTALY, Ing. Pavlovi Horáčkovi z Velkých Pavlovic a všem, kteří techniku ze svých sbírek poskytli pro statickou ukázku.
 

FOTOGALERII k příspěvku * otevřete kliknutím ZDE

Vyhledávání

Kontakt

Letecký klub Nad krajem André z.s., Velké Pavlovice Zelnice 8
691 06 Velké Pavlovice
+420 602 576 941

+420 775 145 117