Letecký klub Nad krajem André

Návštěva z Rakouska

02.07.2015 18:14

V sobotu 13. června 2015 jsme poprvé přivítali na naší ploše ne příliš známé létající zařízení, nesoucí název VÍRNÍK (Eng. AUTOGYRO). Přilétli s ním starší manželé Eva a Willi Kunz z Hofkirchenu u Lince. Cesta jim trvala 2 hodiny a nějakou tu minutku k tomu.

 

V tu sobotu jsme zrovna měli na letišti brigádu před připravovaným sletem, když Willi zavolal telefonem, zda by mohl k nám přiletět. Svolení k příletu bylo samozřejmě ihned uděleno a tak v odpoledních hodinách se jeho GYRO dotklo naší vzletové a přistávací dráhy. Mohli jsme si z blízka prohlédnout stroj, který se málo vidí a který je ve vzduchu velmi obratný. Překvapila nás vybavenost stroje včetně přesných informací o naší ploše v elektronické podobě, které Willi zakoupil na letošní výstavě letecké techniky v dubnu ve Friedrichshafenu a "nakrmil" jimi svou GPSku. Je potěšující, že informace o pavlovickém letišti jsou i ve světě dostupné.

 

Ještě doplníme, že Willi je nyní v důchodu. Pracoval jako kapitán Boeingu B737 a létal pro Austrian Airlines. Dnes se věnuje vírníkovému létání. Jeho žena Eva se i v dnešní době věnuje parašutismu. 

 

Po krátké prohlídce naší plochy a hangáru, kdy nešetřili chválou, se vydali zpět k domovu. Počasí jim však zkřížilo cestu a tak raději přistáli v Hatích u Znojma, kde se - jak nás pak mailem informovali -  pobavili i přes noc v kasínu čtyřhvězdičkového hotelu Savannah, ležícího asi 100 metrů od vzletové a přistávací dráhy letiště Hatě.

 

FOTOGALERII k příspěvku * otevřete kliknutím ZDE 

Vyhledávání

Kontakt

Letecký klub Nad krajem André z.s., Velké Pavlovice Zelnice 8
691 06 Velké Pavlovice
+420 602 576 941

+420 775 145 117