Letecký klub Nad krajem André

SLET ultralajtů v době hodů 2014

26.08.2014 22:30

V polovině měsíce srpna 2014 proběhl na našem letišti slet letadel u příležitosti 2. výročí otevření. Letiště postupně navštívilo 28 letadel. Nízká účast byla způsobena v první řadě nestabilními větrnými podmínkami a přeháňkovou činností na celém území ČR.

 

Právě tato znemožnila přílety letounů ze severních a středních Čech, jejichž piloti přílety přislíbili. Druhořadým negativem byla skutečnost, že jsme se pro slet rozhodli pouhé 2 měsíce před jeho konáním a tudíž akce nebyla publikována časopisem PILOT v ročním přehledu akcí letišť ČR. Takže jsme alespoň rozeslali mailem pozvánky ve formě plakátu na nejméně 80 adres aeroklubů, výrobců ultralajtů i privátních pilotů.

 

Slíbenou účast dodržel Jirka Tomíček, který se svou Cessnou 172 přiletěl až ze Dvora Králového nad Labem, aby zde po dobu tří dnů prováděl fotolety a okružní lety. Uskutečnil přes 20 letů a nejméně 60 místním i přespolním zájemcům umožnil shlédnout krásy kraje André.

 

O poskytování informací známému provozu v prostoru letiště jsme požádali řídícího letového provozu z mezinárodního letiště Brno - Tuřany pana Petra Machálka, který je čerstvě ve výsluze a který se požadované role u mikrofonu pozemní radiostanice svědomitě zhostil. Postavili jsme mu vyvýšené stanoviště - takovou malou "letištní věž". Petrovi patří dík za organizování plynulého a bezkonfliktního letového provozu.

 

Rovněž děkujeme Městu Velké Pavlovice za přípravu dárků pro přílétávající posádky, jakož i některým místním vinařům, kteří přispěli lahvemi vína a které se rovněž použily jako dárky pro posádky.

 

Nezbývá než obrátit pozornost k příštímu roku a připravit podobnou akci, například v rámci dětského dne v období kolem začátku června 2015.

 

FOTOGALERII k příspěvku * otevřete kliknutím ZDE

Vyhledávání

Kontakt

Letecký klub Nad krajem André z.s., Velké Pavlovice Zelnice 8
691 06 Velké Pavlovice
+420 602 576 941

+420 775 145 117